Glutensiz Portakallı Bademli Kek Tarifi





Glutensiz ve süt içermeyen, ancak harika lezzetlerle dolu! Bu, sizin ve aileniz için hızlı bir şekilde yeni bir tatlı elyaf haline gelecek bir Ermeni pastası. Size bir şans verirseniz, evinizde bir gelenek haline gelecektir ve size söyleyebilirim ki, glüten yiyenlerin bile bunun için size teşekkür edeceğini söyleyebilirim. Partilere getirebilirsin ve insanlar bu konuda hayran kalacaklar. Nemli ve narenciye tadı hafif ve canlandırıcı.
Porsiyon Sayısı: 16



malzemeler

    2 büyük Portakal (tercihen organik)
    6 Yumurta, ayrı
    3/4 su bardağı çiğ Bal
    2 1/4 su bardağı Badem Unu
    1/2 çay kaşığı Deniz Tuzu

    1 su bardağı Pudra Şekeri

İpuçları

Portakalları pişirmek için düdüklü tencere kullanılabilir ve pişirme süresini 1/2 saate düşürür.

Bal yerine şeker kullanılabilir. Ancak, 1 bardak şekere yükseltin.

Badem unu yoksa, beyazlatılmış bademi kendiniz yapabilirsiniz.

Talimatlar

Portakalları Pişirmek: Portakalları
durulayın ve tamamen ve soyulmamış bir kaba koyun. Portakallar kaplanana kadar suyla doldurun. Tencereyi kapakla örtün. Suyu kaynatın ve kaynamaya çevirin. 2 saat pişirin.

Portakalları saksıdan çıkarın ve 1/2 bardak sıvı saklayın (kalanlar saklanabilir ve istenirse diğer şeyler için kullanılabilir).

Portakalların soğumasını bekleyin.

Soğuyunca, her bir portakalın uçlarını çıkarın ve rezervleyin. Portakalları açın ve tohumları çıkarın. Blender veya mutfak robotunda püre haline getirin.

Kek hamuru yapma:
Fırını 170-180 dereceye kadar ısıtın. İki adet 9 inçlik yapışmaz keki yağlayın. Tencerenin tabanı için bir daire parşömen kağıdı kesin. Parşömen dairesini yağlayın ve yağlanmış tarafı yukarı gelecek şekilde tavaya yerleştirin.

Portakal püresine yumurta sarısı, bal ve tuz ekleyin. Badem unu yavaşça karıştırın.

Ayrı bir kapta, sert tepeler oluşana kadar yumurta aklarını çırpın. Püre karışımını yumurta aklarına katlayın.

Kek tavalarına dökün ve 60-70 dakika pişirin ya da ortasına kadar pişirin (onaylamak için bir kürdan veya şiş kullanın).

Sır yapma:
Portakal uçlarını ince bir şekilde doğrayın (herhangi bir lekede zamandan önce). Bir kapta, pudra şekeri ekleyin ve doğranmış kabuğu ile karıştırın. İstenilen kıvama gelinceye kadar yavaşça ayrılmış sıvı ekleyin.

Kek soğuduğunda, tavanın kenarına bir bıçak sürün ve bir tabağa çevirin. Parşömen kağıdını çıkarın ve sırtı keklerin üstüne ve yanlarına dökün.

Porsiyon Boyutu: 16 dilim yapar

Porsiyon Sayısı: 16

Yorumlar

Popüler Yayınlar