Mshosh Tarifi - Armenian Mshosh Recipe


Mshosh denilen Ermeni mutfağından klasik bir yemek tabağı, kayısı anlamına geliyor.
Pişmiş mercimek, kuru kayısı, erik, ceviz ve sote soğan ile yapılan sade, az miktarda iştah açıcı bir meze.
Çok basit ama çok eşsiz. Kabak veya yeşil fasulye ilavesi ile yapılan birkaç Mshosh çeşidi vardır. 


Bunları gelecekte paylaşmaktan mutlu olacağım. Şimdilik klasik bir Mshosh'u bir Ermeni bölgesi olan Van mutfağından deneyelim.
Umarım tadını çıkarırsın.

malzemeler 


Mshosh Tarifi - Ermeni Mutfağı - Heghineh Yemek Şovu
1-1 ½ bardak yeşil mercimek
Yemek pişirirken mercimekleri tamamen kaplayacak kadar sıcak su
1 orta boy soğan, ince doğranmış
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
¾ fincan kuru kayısı, dilimlenmiş veya bütün 





¾ fincan kurutulmuş erik, doğranmış
⅔ fincan kıyılmış ceviz
1-2 çorba kaşığı taze maydanoz, doğranmış
Tuz, kırmızı ve karabiber tadında
Mshosh Tarifi - Ermeni Mutfağı - Heghineh Yemek Şovu

Talimatlar 

Mshosh Tarifi - Ermeni Mutfağı - Heghineh Yemek Şovu
Bir tencerede mercimek ve sıcak suyu bir araya getirip kaynatın ve pişene kadar pişirin
Tavada sote edilmiş zeytinyağlı soğan, altın rengine kadar
Kuru meyvelerde karıştırın ve 2-3 dakika pişirin
Pişmiş mercimek, baharat ve mevsim üzerine dökün
Taze maydanoz serpin ve tadını çıkarın
Mshosh ılık veya soğuk olarak servis edilebilir
Afiyet olsun !
Բարի ախորժակ!

Yorumlar

Popüler Yayınlar