Kolay Burma Tatlısı Tarifi

Baklava'yı seviyorsanız, boorma tarifimizi de seveceksiniz. Boorma, aynı bileşenlerden yapılır, ancak benzersiz bir şekil, daha hafif bir tat ve daha hassas bir dokuya sahiptir. . BOORMA Malzemeler: 
1- 1 lb. pkg. Milföy hamuru, oda sıcaklığında 
1 lb. doğranmış ceviz veya antep fıstığı 
3 yemek kaşığı. toz şeker 
1 tatlı kaşığı tarçın 
3 eritilmemiş tereyağ yapışır, erimiş
 Talimatlar: 1. Milföy hamurunu bir çalışma yüzeyine koyun ve kuru bir havluyla örtün. 2. Kıyılmış fındık, şeker ve tarçınları bir kasede karıştırın. 3. Tek bir fillo yaprağı alın ve ikiye katlayın. Eritilmiş tereyağı, özellikle de kenarları fırçalayın.
4. Hamurun üzerine bir çorba kaşığı somun karışımı serpin. 
5. Çubuğu, size en yakın olan uca hamurun üzerine yerleştirin ve dübelleri kendinizden uzağa doğru döndürün. 
6. Bir elinizle hamurun iki ucunda, orta kısımya doğru içe doğru sıkarak hamuru kırışın. 
7. Yavaşça dübelden kaydırın ve yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. 
. Tüm fillo sayfaları ve dolgu kullanılana kadar bunu yapmaya devam edin. 
9. Önceden ısıtılmış bir 350 ° F fırında 15 ila 20 dakika boyunca veya boorma altın renginde olana kadar pişirin. 
10. Tamamen soğutun. 
11. Boorma soğutulduktan sonra, servis etmeden hemen önce her birini basit şurup ile gezdirin . Boorma biraz tatlı ve gevrek olacak. 
Şerbet için
 2 su bardağı şeker 
1 su bardağı su 
Bir damla limon suyu 
Prosedür: Bir tencerede şekeri ve suyu, şeker eriyene kadar ısıtın, ardından limon suyunu ekleyin . Kullanıma hazır olana kadar soğutun.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar