Kimyasal olmadan yumurta nasıl boyanır?






Gıda boyaları büyük bir çoğunluk tarafından hoş karşılanmayan, hatta zararlı bulunan bir maddedir. Yapay renklendiricilerin kullanıldığı bu boyaların sağlığa olan zararı hakkında birçok çalışma ve araştırma da yapılmıştır.
Ancak hem rengarenk boyalar yapıp hem de doğallıktan ödün vermemek oldukça mümkün, bunun için size sebze ve meyvelerin  bir de baharatların gücünü kullanacağız.

Minicik bir not:
 Dışarıdan hazır aldığımız gıda boyalarının içindeki kimyasal maddeler nedeniyle, evde hazırladığımız gıda boyaları onlar kadar verimli olmayabilir. Ancak her şeyin doğalı çok güzel, varsın renginden biraz ödün versin. 


  • Mavi Renklendirme : Yumurtaları kaynatırken suya bir bardak mor lahana ekleyin.
  • Yeşil Renklendirme : Kaynamış suya bir bardak ıspanak veya birkaç çay kaşığı spirulina ekleyin. Yeşilliklerin suyunu çıkarabilir, suyunu sirke ile karıştırabilir ve yumurtalar pişirildikten sonra soğuk bir boya olarak kullanabilirsiniz.
  • Kırmızı / Pembe Renklendirme : Kaynar suya eklenen nar veya pancar suyu. Nar veya pancar suyuna birkaç çorba kaşığı sirke koyabilir ve önceden pişirilmiş yumurtalarda soğuk boya olarak kullanabilirsiniz.
  • Mor Renklendirme : Kaynamış suya üzüm suyu ekleyin veya önceden pişirilmiş yumurtaları üzüm suyu / sirke karışımına batırın.
  • Sarı / Turuncu Boyama : Kaynamış suya birkaç çay kaşığı zerdeçal veya safran ekleyin veya bu baharatları suyla kaynatın, soğutun ve soğuk bir boya için sirke ile karıştırın.
Çay,havuç,sumak ve daha birçok yiyecek ile sağlıklı şekilde farklı renk tonları elde edebilirsiniz bu tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış... Siz de kendi yöntemlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar