Kayısı Çorbası - Ermeni Usulü



  1. Ermeni Usulü Kayısı Çorbası Tarifi

  1. Malzemeler:

    • 1 su bardağı kurutulmuş mercimek
    • 6 su bardağı su
    • 1 soğan, doğranmış
    • 2 havuç, doğranmış
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 su bardağı kuru kayısı
    • Tat vermek için tuz ve taze çekilmiş karabiber
    • Garnitür için yoğurt veya ekşi krema,
    • 1 yemek kaşığı doğranmış taze nane, garnitür için

    Yapılışı:

    Dolmalık biber, domates, nane, yenibahar, tarçın ve kırmızı biber gibi birçok şeyi kendi damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz.
    • Mercimekleri iyice yıkayın, küçük taşları veya kiri temizlediğinizden emin olun ve bunları yavaşça suya yerleştirerek yavaş tencereye yerleştirin. Soğan, havuç, kimyon ve kayısıyı ekleyin.
    • Örtün ve 3 ila 4 saat boyunca ya da sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tat vermek için tuz ve karabiber ekleyin.




Yorumlar

  1. Hiç yağ kullanilmiyormu kayısı çorbasına. Yapılış tarifi sanıyorum tam detaylı değil. Denicem yapmaya ama içimden bir ses tarif tam değil diyor. Ne dersiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar