Ermeni Usulü Muskat Keki - Armenian Nutmeg Cake Recipe


Bu geleneksel Ermeni pastası diğer pastalardan çok daha az tatlıdır. Küçük hindistan cevizi (muskat) aromatik hale getirir, pişirilirken evin içinde dolaşır.


malzemeler

1 su bardağı sade un
1 su bardağı kendini yetiştiren un
2 çay kaşığı muskat
1½ bardak kahverengi şeker, sıkıca paketlenmiş
125 g soğuk tuzsuz tereyağı, ince doğranmış
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı soda bikarbonatı
½ fincan kabaca doğranmış ceviz
Krema şeker karışımı, süslemek için
Çift krema, servis

Yöntem

  1. 20 cm'lik yuvarlak bir tavayı yağlayın. Tabanı ve yüzü pişirme kağıdı ile birlikte, kağıdı tava kenarının 2 cm yukarısına doğru uzatın.
  2. Birleşik unları eleyin ve büyük bir kaseye muskat koyun. Şekeri karıştırın.Karışım ince kırıntılara benzeyene kadar parmak uçlarınızla tereyağı sürün. Karışımın 2 fincanını hazırlanan kabın tabanına bir kaşıkla eşit şekilde bastırın.
  3. Kalan karışıma süt, yumurta ve soda ekleyin. Birleşene kadar karıştırın. Tavaya dökün.Fındık serpin.
  4. Orta bir fırında (180C) yaklaşık 55 dakika kadar veya merkeze yerleştirilmiş bir şiş temiz çıkana kadar pişirin. 5 dakika bekleyin. Oda sıcaklığına soğutmak için bir tel raf üzerine ters çevirin.
  5. Elenmiş pudra şekeri ile toz. Krema ile servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar