Ermeni Usulü Muskat Keki - Armenian Nutmeg Cake Recipe
Bu geleneksel Ermeni pastası diğer pastalardan çok daha az tatlıdır. Küçük hindistan cevizi (muskat) aromatik hale getirir, pişirilirken evin içinde dolaşır.
malzemeler
1 su bardağı sade un
1 su bardağı kendini yetiştiren un
2 çay kaşığı muskat
1½ bardak kahverengi şeker, sıkıca paketlenmiş
125 g soğuk tuzsuz tereyağı, ince doğranmış
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı soda bikarbonatı
½ fincan kabaca doğranmış ceviz
Krema şeker karışımı, süslemek için
Çift krema, servis
Yöntem
- 20 cm'lik yuvarlak bir tavayı yağlayın. Tabanı ve yüzü pişirme kağıdı ile birlikte, kağıdı tava kenarının 2 cm yukarısına doğru uzatın.
- Birleşik unları eleyin ve büyük bir kaseye muskat koyun. Şekeri karıştırın.Karışım ince kırıntılara benzeyene kadar parmak uçlarınızla tereyağı sürün. Karışımın 2 fincanını hazırlanan kabın tabanına bir kaşıkla eşit şekilde bastırın.
- Kalan karışıma süt, yumurta ve soda ekleyin. Birleşene kadar karıştırın. Tavaya dökün.Fındık serpin.
- Orta bir fırında (180C) yaklaşık 55 dakika kadar veya merkeze yerleştirilmiş bir şiş temiz çıkana kadar pişirin. 5 dakika bekleyin. Oda sıcaklığına soğutmak için bir tel raf üzerine ters çevirin.
- Elenmiş pudra şekeri ile toz. Krema ile servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder