Ermeni Usülü Yaprak Sarma




Malzemeler
·        2 Su Bardağı pirinç
·        1 1/2 Kg Kuru Soğan
·        2 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
·        2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
·        2 Tatlı Kaşığı Yenibahar
·        1 Çay Kaşığı Tarçın
·        2 Çay Bardağı Zeytinyağı
·        4 Adet Kesme Şeker
·        1 Tatlı Kaşığı Karabiber
·        2 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
·        1 Demet Taze Nane
·        1 Demet Dereotu
·        1 Demet Maydanoz
·        1 Adet Limon
·        250 Gr Salamura Tokat Yaprağı
·        Tuz

Hazırlanışı
Soğanlar yemeklik doğranır ve orta ateşte yağda, şekerler de konulup karıştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ayrı bir kapta fıstıklar tencereden alınan bir kaşık yağla kavrulur ve soğana katılır.
Pirinç ve tuz konulup kavurmaya devam edilir.
Pirinçler uzamaya başlayınca, sıcak suda bekletilmiş üzümler ilave edilir 1- 2 kere daha çevrilip çok ince doğranmış yeşillikler ve baharatlar ilave edilir, iyice karıştırılıp, kapağı kapanır ve demlenmeye bırakılır.
Yapraklar haşlanır, durulanır,
İç harç ılınınca bir tencerenin dibine 2 sıra yaprak döşenir, dolmalar geniş sarılır ve tencereye dizilir aralarına çok ince doğranmış limon dilimleri yerleştirilir.
Üstüne bir tabak kapatılır, 2 bardak su konulur önce harlı, sonra orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Soğuk servis yapılır.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar