Morina Balığı Yumurtasından Yapılan Meze: Tarama


Taramayı ilk gördüğümde nefret ettim. Genellikle doğada bulunmayan parlak bir pembe rengiydi. Macunun balık yumurtası temelli olduğunu duyduğumda, “Non, merci” dedim . Ve ben dönüşen bir tek ben değilim. Tarama Paris'te çok popüler bir iştah açıcıdır ve burada humus ve tapenade gibi diğer spredlerin yanında, süpermarketler dahil bile, yaygın olarak bulunabildiği için fazla tanıtım yapılmasına gerek yoktur . Ancak çok iyi sürümleri bulmak zor. Bakkallarda satılan küçük plastik küvetlerin çoğu özellikle parlak renktedir ve iyi değildir , ancak Yunan ve Orta Doğu’da bulunan yerlerde ve Marais’teki bazı dükkanlarda iyi tarama versiyonları bulabilirsiniz.


Bazı sürümler hafif renkli, neredeyse bej, bu yüzden balık yumurtalarını nereden aldıklarını merak ediyor. Benimki otherwiseufs de lompe ile yaptım , aksi halde lumpfish yumurtaları olarak da bilinirdi . Çiftlik alabalığı yumurtası ılımandır, ancak eğer mevcutsa kullanılabilir - ya da tuzlu balık yumurtasının bir başka çeşididir. Marketlerin çoğu lumpfish havyarını taşır, ancak bölgenizde neler bulunabileceğini öğrenmek için yerel balık pazarınızı kontrol edebilirsiniz. Tarama , mayonez gibi yapılmış, ancak yumurta içermeyen bir emülsiyondur. Yoğunluğu ekmeklerden gelir (bazı versiyonlarda patates kullanılır) ve bir blender hızlıca çalışmasını sağlar. Küçük tost veya kraker ile meze olarak sunulan ve hafif beyaz şarap ile iyi gider.


TARAMA YAPILIŞI
Yaklaşık 2 bardak (500g)
Bazı insanlar taramalarında biraz soğan veya sarımsak isterler. Genellikle bunları Paris'teki sürümlerime eklemiyorlar, ancak eklemek isterseniz, sarımsak yerine 1. adımda yaklaşık 1/4 fincan kıyılmış arpacık soğan veya soğan (kırmızı veya beyaz) kullanın.Taramalarında herkes sarımsak kullanmaz ve balık tadıyla biraz rekabet etme eğilimindedir. Yani istersen bırakabilirsin. Ama orada küçük bir miktar severim. Paris'te bulmakta zorlanan morina balığı balık yumurtasını (yumurtalarını) kullanmak gelenekseldir; Morina balığı balık yumurtası balık bulmayı bulabilirseniz - ki bunlar genellikle renkli değildir - bunları kullanmaktan çekinmeyin. Beyaz biber kolayca bulunmaz . Siyah parçalara aldırış etmiyorsanız, karabiber kullanabilirsiniz.  Bir blender veya mutfak robotu kullanabilirsiniz.  Bir karıştırıcı kullanıyorsanız, tüm yağı içermek için çok kalın olabileceğinden, yarıda durdurmanız ve yanları sıyrmanız gerekebilir.
dilim (90 gr) beyaz ekmek
1/2 su bardağı (100 gr) balık yumurtası, kırmızı veya beyaz
1/2 su bardağı (125ml) zeytinyağı
Kanola veya ayçiçeği gibi 1/2 su bardağı (125ml) bitkisel yağ
İsteğe bağlı: 1 küçük karanfil sarımsak, soyulmuş, yeşil tohumu çıkarılmış ve kıyılmış
yemek kaşığı taze limon suyu
1/4 çay kaşığı beyaz biber
1. Kabukları ekmekten kesin, büyük parçalara bölün ve bir kaba koyun. Su ile örtün sonra derhal elinizle alın ve suyun çoğunu sıkın.
2. Ekmeği, balık yumurtasını ve sarımsakları (kullanıyorsanız) bir karıştırıcıya veya bir mutfak robotunun kabına koyun. Kapağı takın. (Bir karıştırıcı kullanıyorsanız, orta kapağı, kapağın ortasından çıkarın. Açıklığa yerleştirilen bir huni sıçramayı önler. Bir mutfak robotu kullanıyorsanız, besleme borusundaki silindiri çıkarın.)
3. Balık yumurtalarını ve ekmeği iyice birleştirmek için karıştırıcıyı açın. Zeytinyağı ve bitkisel yağı, bir bardak ile bir emzik ile bir ölçme kabında karıştırın. Motor orta-yüksek hızda çalışırken, yağı ilave edilinceye kadar yavaş ve sabit bir akışta balık yumurtası karışımına sürün. Limon suyunu ve beyaz biberi ekleyin. Tadın ve istenirse daha fazla limon suyu ekleyin.
4. Bir kaseye kazıyın ve servis yapın.
Depolama: Tarama, beş gün öncesine kadar yapılabilir ve iyi soğutulur, soğutulur. Bir veya iki gün oturduktan sonra aslında daha iyi olacağını düşünüyorum, bu nedenle önceden yapmaktan çekinmeyin.

Yorumlar

  1. Kiimliksiz bir tarama yaptın,yüzüne bulaştırdın,morina balığını nereden buldun Fransada yaşıyorsan aman orada kal,bize tarifi bırak ve Türkçe öğren biraz!Zira biz kefal yumurtasından yaparız,birrr sarmısak kelalaka iki,nasıl yeneceğini,sen Türkçe öğrendikten sonra söyleriz!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar