Jingalov Hats (Zhingyalov Khats)



Jingalov khats  

Yaratıcılık anahtardır. En sevdiğiniz bitkileri karıştırın ve eşleştirin; Bu tarifle belirlenmiş kurallar yok. Bölgenizde mevcut olanı ve hangi bitkilerden hoşlandığınızı kullanın.

Her lokma ile bireysel bitkilerin tadına bakabilmek için ot seçimimi 5 - nane, tarhun, kişniş, kekik ve adaçayı ile sınırlandırdım.   (Bu “kural yok” tarifinde bir kuralı ihlal ettiğimi anlıyorum, karışıma kekik ekleyerek. )





Hamur Yapmayla İlgili Bir Uyarı …

Hamur kazıyıcı ve ekstra un
Hamurun, çalışma yüzeyine yapışmadan insani olarak mümkün olduğu kadar ince bir şekilde açılması zorunludur. Ekstra un (tezgah unu) bir kase ve bir hamur veya tezgah kazıyıcı kullanın. 
Eğer hamur delinirse panik yapmayın. Sadece herhangi bir deliği onarmak için unlanmış parmaklarınızla sıkıştırın.

Pişirme Teknikleri …
Hamuru sac üzerinde gözleme gibi pişirilir.



Jingalov Ekmekleri  (Zhingyalov Khats)



İçindekiler:
Taze bitkiler: Sınırlama yok istediğiniz kadar bitki çeşidi ekleyebilirsiniz, bazı kaynaklarda 20 hatta 40 farklı ot eklendiğine rastlanmıştır.
Taze ot çeşitliliği yaklaşık 3 bardak - veya daha fazla (Örn: nane, maydanoz, kişniş, adaçayı, kekik, biberiye, kekik, kokulu, dereotu vb.)
Kosher tuzu
Zeytinyağı 
Herb Yol Tarifi:
1. Bitkileri yıkayın ve sıkıca kurulayın veya havluyla kurutun.
2. Ot çeşitlerini kaba doğrayın ve tadı tuzla serpin, ama fazla pişirmeyin. Biraz zeytinyağı ekleyin. Birlikte karıştırın
3. Kullanıma hazır olana kadar kenara koyun.


Hamur toplarını hazırlamak:

Hamur Malzemeler :
3 bardak un
1/4 çay kaşığı. tuz
1 yemek kaşığı. zeytin yağı
1 bardak su
Hamur Tarifi :
1. Bir hamur oluşturmak için un, tuz, yağ ve su karıştırın. Hamur çok kuru görünüyorsa, biraz daha su ekleyin. Hamur çok yapışkan ise, bir defada biraz daha fazla un ekleyin.
2. Hamur pürüzsüz olana kadar yoğurun.
3. Hamuru 4 eşit büyüklükteki toplara ayırın.
4. Çok iyi işlenmemiş bir çalışma yüzeyinde, her topu çok ince bir daireye veya dikdörtgene yuvarlayın 

NOT : Hamur çok kalın yuvarlanırsa veya yeterince uzun pişmezse, iç kısım hamur halinde olacaktır. Bu, pratik gerektiren zor bir dengedir.

Otları ilave etmek:


1. Bitkinin hemen hemen birini kaplamak için bitki dolgu maddesini yerleştirin. Onu hamurun kenarına kadar yaymayın.
2. Hamuru, bitki örtüsünün üzerine katlayın, hamuru kapatın. Hamurları hamurun içine sabitlemek için hamuru nazikçe yeniden döndürün.
3. Büyük bir yapışmaz tavaya sebze spreyi sürün ve orta ila orta-yüksek ısıya getirin.
4. Doldurulmuş hamurları tavaya koyun ve hamur yüzeyinde kahverengi lekeler oluşana kadar pişirin. Dikkatlice ikinci tarafa çevirin ve pişirin. 


                                                


Yorumlar

Popüler Yayınlar