Geleneksel Ermeni Usülü " GATA" (Kete) Tarifi




Ermeni gatası ülkenin farklı bölgelerinde farklı isimlere sahiptir: gata, katah veya kada. Aslına bakarsanız, en popüler Ermeni böreği olan tatlı bir tatlı. Vanilya dolgulu turta veya puf böreği gibi görünüyor. Gata'nın pişirmesi kolaydır, ancak tadı sıradışı ve karmaşıktır.
Gata Ermeni mutfağında çok popüler ve saygın. Yüksek vasıflı aşçılar ve deneyimli ev kadınları, düğünlerde bile tüm tatiller için onu pişirir. Bu gün gelin, çeyiziyle birlikte büyük bir baklava tepsisi ve mutlaka 4-6 yaprak gata getiriyor. Kadınlar gelini giydirirken, şeffaf kağıda güzelce sarılmış gata ile muamele edilirler. Gata, çok popüler olan “Kafkasya Tutsağı” filminde bile dikkat çekti. Görüyorsunuz, şimdi denemek zorundasınız.:)



Gata tarifi - geleneksel Ermeni böreği

Gata - Ermeni kurabiye tarifi
Tarif Türü : Drsserts
Mutfak: Ermeni Mutfağı
Hazırlık zamanı: 
Toplam zaman: 
Porsiyon: 12
malzemeler
  • 6 g tuz
  • 300 g şeker
  • 550 g un
  • 1 yumurta
  • 450 g ekşi krema
  • 300 g tereyağı
  • 200 g fındık
  • 5 g kabartma tozu
  • 2 g vanilya
Talimatlar
  1. 200 g tereyağı, 100 g şeker, ekşi krema (kabartma tozu ile karıştırılmış), 450 g un ile karıştırın. Karışımı tereyağa ve şekere ekleyin.
  2. Yumuşak hamuru yoğurun.
Doldurmak için:
  1. 200 g şeker, 100 g un, 200 g fındık ve 200 g tereyağı karıştırın.
  2. Hamuru 3 topa bölün, her bir topu açın, dolguyu ekleyin, hamuru kapatın, ters çevirin ve daire şeklinde düzeltin.
  3. Fırında pişene kadar 200 derece sıcaklıkta, 10-15 dakika kadar kızarana kadar pişirin.

Yorumlar

  1. Slots of Vegas Hotel & Casino - Mapyro
    Find the best value on Hotel & 서산 출장안마 Casino 의왕 출장안마 Mapysro with 계룡 출장안마 Mapyro Hotels. Get directions, reviews 경주 출장샵 and information for Slots of 전주 출장안마 Vegas Hotel & Casino in Las Vegas,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar