Ana içeriğe atla

Christmas Cinnamon Rolls - Tarçınlı Rulo Tarifi (Kolay)



  1. MALZEMELER:

    • 350g hazır kruvasan hamuru yapabilir 
    • 30g tuzsuz tereyağı , yumuşatılmış
    • 2 çay kaşığı tarçın
    • 6 yemek kaşığı yumuşak esmer şeker
  2. Fırını 180 ° C / 160 ° C fan / gaz'a kadar ısıtın 4. Köşeler birbirine yapışacak şekilde bir kare pişirme parşömenine sahip 23 cm'lik bir kek kalıbı hizalayın (bu, ruloları kaldırmanıza yardımcı olacaktır).
  3. Kruvasan hamurunu kutusundan çıkarın ve çalışma yüzeyinize yerleştirin. Noktalı çizgiler boyunca üç bölüme kesin, ancak çapraz çizgiyi kesmeyin. Tereyağının dörtte birine yayılmış.
  4. Tarçın ve şekeri birlikte karıştırın. Bir seferde bir kare hamur kullanarak, 2-3 çay kaşığı şekerin üzerine serpin ve hamuru rulo haline getirin. Üç topunuz olduğunda, her birini yarıya ve daha sonra da üçe bölün. Teneke ruloları iki daire şeklinde düzenleyin - yükselip açılacakları şekilde birbirinden ayırmanız gerekir. Uç parçalarını, merdanelerin ortasındaki yağ parçalarının arasına sokarak eşit şekilde pişirmelerini sağlayın. 15 dakika pişirin ya da rulolar yükselip pişene kadar pişirin.
  5. Bu arada, kalan şeker karışımını kalan tereyağ ile kalın bir karamel elde edinceye kadar ısıtın (tereyağının bir kısmı ayrılırsa endişelenmeyin, hamurun içine koyun). Rulolar pişirildiğinde, karameli üzerine dökün. Biraz soğumaya bırakın, sonra ılık yiyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar