"ANOUSHABOUR" Tarifi (CHRISTMAS PUDDING)



Anoush Abour , Ermenice “tatlı çorba” anlamına gelir. Bu yemek Ermenistan'da yüzyıllardır  yılbaşı masalarını süsledi ve büyük olasılıkla Noel'in kendisinden önce geliyor.



Anoush Abour'un kayısı ve altın kuru üzüm ve bademler için kullandıkları tariflerin hemen hemen hepsinde en sık kullanılan fındıklar vardı. Bazen bal kullanılmıştır ve diğer zamanlarda şeker… ya da hiç tatlandırıcı yoktur. Antep fıstığı, çam fıstığı, ceviz, fındık (filberts) ve ceviz vardır birçok tarifte.Veya Bademler şeritli veya bütün olabilir ve beyazlatılmış olabilir. Nar taneleri de birçok kişinin tarifinde bulunur ama bazıları asla koymazAynı gülsuyu, portakal çiçeği suyu ve tarçın için de geçerli.
Anoush Abour tariflerinin çoğu “derisiz tam buğday” veya gorgos ya da korkotu çağırıyor. Ortadoğu marketlerinde bulabileceğin söylendi, ama bakmadım. Aynı zamanda “ buğulu buğday ya da incecik buğday ” olarak adlandırılan bu taneciği de görmüştüm . Topladığım kadarıyla, ABD'de yaygın olarak kullanılan bu tarif için kullanılabilecek en büyük tahıllar beyaz buğday meyveleri veya incili arpadır.
Anoush Abour'un nasıl yapılacağına dair talimatlar , kurutulmuş meyvenin nasıl pişirileceğinden, yemeğin üst kısmının, tanecikli bir desende fındıkla süslenip dekore edilmemesi gerektiğine göre değişir. Bir tarif, bir yıldız şeklinde üstte tamamen beyazlatılmış bademlerin ayarlanmasından bahsetmişti. Bir diğeri, geleneksel olarak kadınların yeni yılın numarasını yazmaları için badem kullanacaklarını söyledi.
Ancak bunu başarırsanız, Anoush Abour, Yeni Yıl'da yüzmenin lezzetli bir yoludur. İşte benim tarifim:
Anoush Abour
malzemeler
  • 1 fincan beyaz buğday meyveleri ya da incili arpa (Ben arpa seçtim çünkü kocam buğday yiyemez. Arpa onun için bir sorun değil, gluten var, ama buğday hayır-hayır.)
  • 8 bardak su
  • 2/3 su bardağı bal veya 1 su bardağı şeker (kendimi bal seviyorum)
  • 1 bardak kayısı, ince doğranmış veya şeftali gibi diğer kurutulmuş meyveler
  • 1 bardak altın kuru üzüm
  • 1 bardak su
  • 1/2 bardak fıstık, doğranmış
  • 1/3 bardak çam fıstığı
Garnitür
  • 1/2 bardak ince doğranmış fındık (filberts)
  • 3/4 bardak şeritli badem
  • Nar taneleri
Not: Tercih ettiğiniz tüm fındık kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.
İsteğe bağlı
  • Tat tarçın tarçın
  • Bir kaç çorba gülsuyu veya portakal çiçeği suyu
Nasıl
  1. Büyük bir tencerede, buğdayı (veya arpa) ve suyu birleştirin. Beş dakika kaynatın ve daha sonra bir saat boyunca çok düşük ısıda pişirin. Saat dolduğunda, 5-6 saat kadar bir kenara koyun ya da tanelerin yumuşaması ve “çorba” nın kalınlaşması için bir gece bekleyin. Not: Anoush Abour, kıvamında bir çorbadan daha çok bir puding veya püresi gibidir.
  2. Düşük ısıda, küçük bir tencerede, kurutulmuş meyve, bal (veya şeker) ve bir bardak su ekleyin. Neredeyse tüm su emilinceye kadar ara sıra karıştırın. Antep fıstığı ve çam fıstığı ekleyin. 10 dakika daha pişirin. İyice süzün ve soğutun.
  3. Ertesi sabah (ya da altı saat sonra), tatlandırılmış meyve ve kuruyemişleri (şimdi oda sıcaklığı) arpaya karıştırın.
  4. İki çorba kaşığı gülsuyu ekleyin.
  5. Birleştirilmiş malzemeleri 10 dakika kısık ateşte pişirin. Anoush Abour'unuz kalın olmalı, ancak kuru olmamalıdır.
  6. Servis tabağına veya kaseye dökün.
  7. Fındık, şeritli badem ve nar taneleri ile süsleyin (Çanak sıcak ve biraz yapışkan olduğunda garnitür).
  8. Hafifçe ılık veya oda sıcaklığına kadar soğutun (ve bir haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz).

Shnorhavor Nor Tari - ermeniyemekleri.blogspot.com'dan Mutlu Yıllar

Yorumlar

Popüler Yayınlar