Sarımsak ve Votkalı Geleneksel Ermeni Çorbası Tarifi

Khash - Խաշ

Khaş (Ermenice Խաշ), soğuk mevsimde en çok yediğimiz en şatafatlı Ermeni yemeklerinden biridir. Pişirilmesi ve tüketimi son derece stilize olup sabahın erken saatlerinde bol miktarda sarımsak ve votka ile tüketilmektedir.
Tostlar bile iyi tanımlanmış ve belirli bir sırayla ilan edilmiştir.
Khash, et suyuna ufalanan kurutulmuş lavaş ekmeği ile yenir. Bazen başka bir yumuşak lavaş parçası bir sargı olarak kullanılır.
Tendonun kemikleri dökünceye ve su kalın bir et suyu haline gelene kadar saatlerce sığır kuyruğu kaynatılarak pişirilir. Çoğu kez pişmiş mide parçaları da tabağa eklenir. Yemek pişirirken tuz kullanılmaz, ancak yemek servis edildikten sonra tuz ve ezilmiş sarımsak ile serbest bir şekilde tatlandırılır.
Khash asla yalnız yemez, her zaman bir parti yemeği.


KhashThe table is almost ready for Khash

Instructions on how to eat Khash. I would put the salt & garlick before taking out the meat, though.


Yorumlar

  1. Ben denedim çok güzel oldu tavsiye ederim herkese

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar