Harissa : Bir etnik Ermeni Yemeği




Harissa Tarifi

Bir başka etnik Ermeni tarifi: Harissa, korkottan ve yağ bakımından zengin etten yapılır. Tavuk veya kuzu kullanabilirsiniz. Ete çok düşkün değilseniz, etleri otlarla değiştirmek de bir seçenektir. Harissa, Ermenistan'ın en eski ve en gözde yemeklerinden biridir.
Bu parlak Ermeni reçetesini denemeniz tavsiye edilir. Bununla birlikte, pişirme işlemi çok uzun sürer. Hazır oluncaya kadar sabırla birkaç saat karıştırmanız gerekecek. Harissa fazla sabır ve çaba gerektirse de, kesinlikle buna değer!

malzemeler
  • 1 tavuk
  • 8 su bardağı
  • 2 bardak buğday taneli
  • tuz
  • kimyon
  • kırmızı biber
  • Tereyağı

Bu lezzetli ve doldurma tabağı iki basit malzemeyle yapılır: soyulmuş buğday ve et. Geleneksel olarak kurban edilmiş kuzularla yapılır, daha sonra rahip tarafından kutsanır. Ayrıca Harissa'yı tavukla da yapıyoruz. Oldukça kadar basit, Harissa ayrıca iyi zaman, heyecan, sabır ve sevgi gerektirir.


Yemek yapıp, tattığınız en lezzetli püreyi yapalım.


Tavuğu yumuşayana kadar pişirin, suyunu ayırın.


Bütün etleri kemiklerden çıkarın ve ayırın,


Buğdayı pişirmek için fazladan sıvıya ihtiyacın olacak

Buğdayı yıkayın, büyük bir tencereye koyun, tavuğu ve suyu ekleyin, pişirmeye başlayınOrta ateşte pişirin ve karıştırın,


Sıvı kaynarken, daha fazla et suyu ekleyin (tavuk suyu veya sadece kaynar su ekleyin)Harissa'yı 4-5 saat kadar pişirin ve karıştırın, bütün tavuk eti buğdayla eriyene kadar,Kalın ve ağır püresi kıvamı mükemmel pişmiş Harissa için ihtiyacınız olan şeydir.


Yapışmayı önlemek için ara sıra karıştırmayı unutmayın


Harisa, açık veya eritilmiş tereyağ ile servis edilir, yanında turşu ikramı da Harissa'nın olmazsa olmazlarındandır.

Afiyet olsun.



Yorumlar

Popüler Yayınlar