Ermeni mutfağı

Ermeni mutfağı - herhangi bir gurme için gerçek bir muamele

Ermeni mutfağının görkemi ülkenin sınırlarını aşıyor. İnsanların Ermeni mutfağını bilmediği ya da sevmediği ve yetiştirmediği Sovyet sonrası topraklarda (hatta daha uzakta) bir yer yok. Muhteşem aromalar yayan sulu sigara içilen shashlick, pişmiş sebzeler - kömür kokusu ile doymuş khoravatlar; Ihale petrol dolma olmadan pişmiş ağzınızda erime ... lezzetli! Ermeni mutfağının tüm yemekleri tanıdık geliyor ve tarafımızdan seviliyor. Peki, Ermenistan'ın mutfak cazibesinin tarihi arka planı nedir?
Ermeni mutfağı, durduğu topraklar kadar tarihe kadar eskidir. Ermeni mutfak gelenekleri 2000 yılı aşkın bir süredir. Ermeni masalarında bol miktarda etin bulunması, Ermeni yaylalarında yetiştirilen sığır yetiştiriciliğinin en eski gelişmesinin bir sonucudur ve böylelikle çok çeşitli hayvancılık ve kümes hayvanları üretir. Sığır yetiştiriciliği aynı zamanda çeşitli süt ürünlerinin - temelde tuzlu olgunlaşmış peynirlerin yanı sıra geleneksel Ermeni yemekleri ve içeceklerinin temelini oluşturan ekşi süt ürünlerinin kaynağı olmuştur.
Ermenistan'ın verimli vadilerinde tarımın başlangıcı erken Ermeni mutfağında çeşitli tahılların uygulanmasına neden oldu - hecelenmiş, darı, arpa, buğday, pirinç; Fasulye - fasulye, fasulye, mercimek, dağ bezelye, çok çeşitli sebze ve yeşillerin Ermeni bayramının mecburiyeti olduğuna dair hiçbir şey söylememek.
Ermeni pişirme teknikleri oldukça karmaşıktır. Yemek yapmak en zor olan şey, doldurma, kamçılama, püre yapmak ve sufle yapmak için çok zaman ve çalışma gerektiren et, balık ve sebze yemekleri. Ermeniler kıyılmış et yemeklerini ve doldurulmuş tabakların olası tüm çeşitlerini çok seviyorlar.
Tabakların termal olarak işlenmesi çok iş yükü gerektirir. Biri aynı çanak veya çiğ ürün, örneğin et, kavurma, kaynatma ve tonerlerde haşlanmış olup Ermeni mutfağının bazı yemeklerini ağızda eritebilir.


Ermeni mutfağının diğer bir özelliği de yemeklerin hazırlanmasında çok sayıda yeşillik ve baharat olmasıdır. Ermeni aşçılar, baharat veya hatta temel yemekler olarak kullanılan 300 çeşit yabani ot ve çiçek kullanıyor.
Kokulu baharatlar çok popüler: biber, kişniş, çemen, karabiber, nane, tarhun, fesleğen, kekik ve tabii ki sarımsak ve soğan; Ve tarçın yemekler için - tarçın, kakule, karanfil, safran ve vanilya.
Şaşırtıcı gerçek şu ki, Ermeni yemekleri pratik olarak yağ kullanmıyor. Yemeklerin çoğu çekilmiş tereyle pişirilir. Et, kümes hayvanları, balık ve sebzelerin ve tatlı yemeklerin çorba, güveç ve kavurma işlemleri için kullanılır. Bitkisel yağlar, Ermeni mutfağında daha az sıklıkla - balık ve bazı sebze yemekleri (patates fasulye, patlıcan) hazırlamak için kullanılır. Susam yağı gelenekseltir. Arman mutfağı pek çok açıdan diğer Kafkasya ülkelerine benzemektedir. Ama aynı zamanda çok farklı. Örneğin, Gürcüler, karmaşık tat çeşitlerini elde etmek için bir çok madde kullanıyorlar. Öte yandan Ermeniler, çoğunun tadın doğallığını değerlendirebilirler. Et geleneksel olarak kızarmış değildir ve büyük parçalar halinde kesilir. Haşlanmış, kaynatılmış veya pişmiş.
Bütün bu özellikler, Ermeni yemeklerini benzersiz, rakipsiz, lezzetli ve kokulu yapar - gerçek gıdalardan gelen geleneklerin her gurme ve uzmanına gerçek bir muamele.
Ermeni mutfağındaki Çorbalar çok popülerdir; Onlar öylesine ustaca pişirilir ki hayatınızın geri kalanı için zevklerini hatırlarsınız. Ermeni ev hanımları kokulu khash ve yüksek kalorili boozbash pişiriyor. Ermenistan'daki Çorbalar çeşitli yemek tarifleri kullanılarak pişirilir. Ekşi sütlü yumurta tabağı, ayrı olarak hazırlanmış bozbash ve zor erişte makarna çeşitleri olan çorbalar var. Daha fazla oku...

Et yemekleri

Ermeni mutfağında et yemekleri özel bir kültü var. En basit ve en eski yemekler ünlü shashlick, pastırma eti kchuchi ve tabii ki kümes hayvanları yemekleri. Onlar 1,500 yıl önce olduğu gibi pişirilir. Daha fazla oku...

Günlük Ürünler

Tüm süt ürünleri Ermeniler tarafından çok değerlidir. Ekmek gibi değerlidirler ve hem ayrı yemekler hem de diğer yemekler için baharat olarak tüketilirler. Daha fazla oku...

Ekmek ve Fasemik Yemekler

Geleneksel Ermeni ekmek - Lavaş (mayasız buğday kek ) - tüm dünyada sevilir. Lavaş içermeyen Ermeni mutfağı yoktur. Sebepsiz, yemek yemenin, akşam yemeğinin, kahvaltı yapmanın, akşam yemeğinin Ermeni dilinde bir "ekmek yemesi" ile değiştirilmesi anlamına gelmez. Daha fazla oku...

Meyve ve sebzeler

Ermeniler, sebze ve meyveler kullanmak konusunda çok ciddi. Transkafkasya'daki her yerde olduğu gibi çiğ, kurutulmuş, turşu ve marine edilmiş olarak yenirler; Ayrıca, çorbalar ve ana yemekler yapmak için zorunlu maddelerdir. Daha fazla oku...

Balık

Ermenistan'ın nehirleri ve gölü, menülerinde de bulunan balık açısından zengindir. Daha fazla oku...

Tatlı Yemekler

En çok bilinen tatlılar vardır kyata ve nazuk doldurma ile orijinal katmanlı turta -. Her tabaka çekilmiş tereyağı ve şekerle ıslatılır - sonuç olarak kyata ve nazuk bu erime hamuruna ve ılımlı bir tada sahiptir. Daha fazla oku...

İçecekler

Ermenistan, geleneksel içki tüketim kültüründen oldukça memnun. Ermeni meşrubatları arasında en popüler bölge yerel Jermuk maden sularının yanı sıra kefir benzeri matsun'dur. Ermeniler, bol miktarda yeniden eğitmenin ardından "surch", yani kahve içmeyi tercih ediyorlar. En popüler alkollü içki Ararat Vadisinde yetiştirilen seçilmiş üzüm çeşitlerinden yapılan konyaktır. Daha fazla oku...

Yorumlar

Popüler Yayınlar