Ermeni Usülü Ballı Kek - Armenian Honey Cake

Hamur maddeler:
  • 2 yumurta
  • 100g tereyağı
  • 200 gr şeker
  • 100g bal
  • 600g un
  • 2 yemek kaşığı kabartma tozu


Bir sos tenceresinde şeker ve balı eritin .10 dk soğumaya bıraktıktan sonra tereyağı ve yumurta ekleyin ve iyice karıştırın, kabartma tozu ilave edin ve oklava ile pürüzsüz bir hamur yoğurun.
5 adet hamur bölün ve 25 × 30 cm sayfasında hamur bir bölüm dışarı rulo.
 altın-kahverengi rengini alana  kadar 175 ° C'de onları 6 dakika pişirin 

Krema için :
  • 500 ml krema veya yoğunlaştırılmış süt (şekerli değil)
  • 6 yumurta
  • 200g bal
  • 50g şeker (bunu atlayabilirsiniz)
  • 200g tereyağı
  • 1 su bardağı ezilmiş ceviz ve fındık - tepesi için
Bir tencerede krema , bal, yumurta ve tereyağı birleşip katılşana kadar karıştırın . kremçok sıcak olursa kesilebilir buna dikkat edin. Kaynama sıcaklığının altında olmasına dikkat edin. Daha sonra soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra plastik wrap ile kaplayın
pasta birleştirin:
krema dolgusunu her katmana yayın (5 kat) Aralarında fındıkları serpin

Yorumlar

Popüler Yayınlar