Ղափամա -Ghapama - Bal Kabağı Kapama

MALZEMELER:

Bal Kabağı yaklaşık 3kg
3 bardak pirinç (tercihen uzun cinsten)
1 bardak kuru üzüm
Tereyağı
Bal
Yarım bardak mürdüm eriği
Yarım bardak kuru kayısı
1 orta büyüklükte elma
Tarçın
Ceviz veya Badem
Tuz
Pirinci pişirmek için su



Önce Pirinç ile başlayın pirinci yıkayın ve pilavı hazırlayın

Daha sonra balkabağını yıkayıp çekirdeklerini ayıkayın.
Üstten kesin içini pilav için boşaltıp temizleyin.
Daha sonra terayağını eritip bal ile karıştırın
Bir fırça yardımıyla balkabağının içine sürün.
Meyveleri ve diğer malzemeleri pilavınızla birlikte karıştırarak tekrar bal ve tereyağı isteğe göre ekleyerek balkabağının içerisine dökün.
 350° F /180°C 50-60 dakika fırında pişirin
En son tekrar bal ve eritilmiş tereyağı ekleyerek servis ediniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar