PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ
Paskalya Çöreği ( Ermeni Çörekleri)
MALZEMELER:
1 kg un
250 gr margarin (yarısı tereyağı olursa iyi olur)
250 ml süt
300 gr toz şeker
5 yumurta
bir fiske tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
üstüne çörek otu
baden yaprakları
üstü için 1 yumurta sarısı
1.maya
1 kg un
250 gr margarin (yarısı tereyağı olursa iyi olur)
250 ml süt
300 gr toz şeker
5 yumurta
bir fiske tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
üstüne çörek otu
baden yaprakları
üstü için 1 yumurta sarısı
1.maya
YAPILIŞI
Yağ eritilir soğuk süte karıştırılır, şeker mahlep tuz, maya, yumurtalar hepsi karıştırılır un ilave edilerek yoğrulur. (geceden yoğrulup sabaha kadar kabarırsa iyi olur) kabarması zaman alacaktır. Kabardıktan sonra iki yada üç parçaya ayırın. Bu parçaları da üçe ayırın ve örün tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısını sürüp çörek otu badem yaprakları ile süsleyin, biraz daha mayalandırıp 220 derecede güzelce pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Yağ eritilir soğuk süte karıştırılır, şeker mahlep tuz, maya, yumurtalar hepsi karıştırılır un ilave edilerek yoğrulur. (geceden yoğrulup sabaha kadar kabarırsa iyi olur) kabarması zaman alacaktır. Kabardıktan sonra iki yada üç parçaya ayırın. Bu parçaları da üçe ayırın ve örün tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısını sürüp çörek otu badem yaprakları ile süsleyin, biraz daha mayalandırıp 220 derecede güzelce pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder