PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ

Paskalya Çöreği ( Ermeni Çörekleri)

MALZEMELER: 
1 kg un 
250 gr margarin (yarısı tereyağı olursa iyi olur) 
250 ml süt 
300 gr toz şeker 
5 yumurta 
bir fiske tuz 
1 tatlı kaşığı mahlep 
üstüne çörek otu 
baden yaprakları 
üstü için 1 yumurta sarısı
1.maya 
YAPILIŞI
Yağ eritilir soğuk süte karıştırılır, şeker mahlep tuz, maya, yumurtalar hepsi karıştırılır un ilave edilerek yoğrulur. (geceden yoğrulup sabaha kadar kabarırsa iyi olur) kabarması zaman alacaktır. Kabardıktan sonra iki yada üç parçaya ayırın. Bu parçaları da üçe ayırın ve örün tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısını sürüp çörek otu badem yaprakları ile süsleyin, biraz daha mayalandırıp  220 derecede güzelce pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar